Om koret

Húsakórið Cork 2015

Foto: Sean Creagh/Ambition Films

Húsakórið

Húsakórið er det ældste færøske kor i København – og koret er for alle, der interesserer sig for færøsk kultur og den nordiske sangtradition. Húsakórið betyder ”husets kor”, fordi vi øver og synger i Det færøske hus på Vesterbrogade i København, epicentret for færøsk kultur i Københavnsområdet.

Repertoire

Húsakóriðs speciale er traditionelle færøske og nordiske korsatser: sange, viser, kvad, salmer og moderne korsatser om bølgende hav, stille støvregn i sommernatten og den barske, smukke natur på de stormrige øer i Atlanterhavet. Koret optræder også med renæssancekompositioner, rytmiske popklassikere og moderne kammermusik.

Som publikum med forventninger om nordiske sange og færøsk kormusik, kan du sagtens blive overrasket af enkelte af sangene på programmet. For Húsakórið er det sjovt, hyggeligt og smukt at synge, og de sidste år har sværhedsgraden af enkelte korarrangementer rykket sig, da variation er vigtig i Húsakóriðs koncertprogrammer. Vi har en ambition om at synge så smukt og rørende som muligt.

Koncerter og arrangementer

Húsakórið deltager ofte i danske, færøske og nordiske arrangementer og holder gerne kirkekoncerter over hele Sjælland.

Hvert år kan vi opleves med nationaldragt på til den nordatlantiske julekoncert i Helligåndskirken på Strøget, og hyppigt synger vi også færøske sange til Sankt Hans i Frederiksberg Have.

Húsakórið har været på adskillige turnéer, f.eks. i Polen, Tyskland, Sverige, Færøerne og den norske og finske del af Lapland.

Korets medlemmer

Húsakóriðs medlemmer er herboende færinger i alle aldre, der repræsenterer Færøerne og det nordiske kulturfællesskab, hvorend i verden de synger. Koret har en frivillig bestyrelse, som tager sig af den daglige drift af koret samt henvendelser til Húsakórið. Alle korets medlemmer betaler et halvårligt kontingent på 700 kr.

 

 

 

 

Leave a Reply